Lektørudtalelse.

Det er ikke kun en roman for ældre københavnere. Alle,. Der kan lide underfundig humor med alvor bag, kan være med. Himmelstrup har især skrevet meget drama, men også en håndfulkd romaner og en lang række debatskrifter. På Nokken syd for Islands Brygge tuller pensionisten Leif rundt med at istandsætte sin jolle, hygge sig med kammeraterne og sit barnebarn, Else. Storentreprenøren Ingvar Solberg har imidlertid planer om et stort kontorbyggeri på stedet, så Leif beslutter at kæmpe for sit fristed. At Solbergs søn er aktiv på den yderste højrefløj giver historien ekstra dramatik, så den udover at være en humoristisk feel-good-roman om det enkle liv også bliver en samfundskritisk historie. Sproget er let og ligetil som en en mundtlig fortælling, hvor forfatteren også indimellem henvender sig direkte til læseren.

Sammenligning: Susanne Grandt Jakobsens værftsskrøner og Jørn Riels grønlandsskrøner minder sprogligt meget om Nokkefår, men har ikke dennes politiske undertone.

Samlet konklusion: En humoristisk og hyggelig lille bog om det enkle liv, men med en alvorlig samfundskritisk understrøm